Welkom bij onze webshop

Wij hebben duizenden antieke verzamel modelauto's, treinen, vliegtuigen die u hier kunt vinden in onze webshop, dagelijks proberen wij de webshop aan te vullen met meer modelauto's, trekkers, treinen, vliegtuigen etc.Heeft u vragen over een bepaald model stuur ons een email. De modellen worden goed en voorzichtig ingepakt aan aan u verzonden..

We streven naar fantastische, unieke zeldzame automodellen, treinmodellen, schaalmodellen te kunnen aanbieden aan liefhebbers

Schaalmodel producenten:

Efsi

Efsi was een Nederlandse fabrikant van miniatuurauto's.

Eind jaren 60 worden in Limburg de mijnen gesloten. DSM (De Staatsmijnen) probeert de mijnwerkers nieuw werk te verschaffen. Onder andere komt daarvoor DAF naar Born.

De staatsmijnen bezaten werkplaatsen waar invalide geraakte mijnwerkers werkzaamheden konden verrichten, om zo toch nog een zinnige dagbesteding te hebben. Deze 'WIM-werkplaatsen' (Werkplaats Invalide Mijnwerkers) werden na de mijnsluiting omgevormd tot Sociale Werkplaatsen, en ondergebracht bij het Fonds voor Sociale Instellingen (FSI), welke haar sociale werkplaatsen weer onderbracht bij de Stichting Fonds van Bedrijven van FSI, afgekort tot SFB. Een van die activiteiten was het voortzetten van de modelautoproductie van Best-box. Aanvankelijk nog steeds onder de naam Best box, gaat men in de jaren zeventig over tot Efsi, een fonetische uitspraak van FSI.

Het bedrijf werd verplaatst naar industrieterrein De Beitel in Heerlen. Aanvankelijk werd doorgeproduceerd met de aanwezige matrijzen. Later werden de matrijzen door een firma in Portugal gemaakt. Nadat men deze matrijzen pasklaar had gemaakt gebruikte men een legering van zink en aluminium (Zamak) om de auto's, vrachtauto's en autobussen te gieten. Men had aparte matrijzen voor de kunststofdelen, waar de wielen, interieurs, ruiten, bumpers werden gegoten. De kunststof kwam van DSM in de vorm van korrels in diverse kleuren dat Efsi zelf mengde. De personenauto's werden eind jaren 70 uitgefaseerd.

Het onderhoud van de matrijzen en het machinepark werd door monteurs van EFSI zelf uitgevoerd.

Aan het eind van haar bestaan werd Efsi omgedoopt in Holland-Oto. In 1986, na de sluiting van het FSI, werden de mallen van Holland-Oto overgenomen door een ondernemer uit Weert Er kunnen Efsi modellen gevonden worden in Holland-Oto verpakking. De voormalige Efsi fabriek is nog steeds te vinden aan de Sourethweg te Heerlen, op industrieterrein de Beitel, schuin tegenover de voormalige vroedvrouwenschool (nu park Imstenrade geheten). Het gebouw is eigendom van het Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL).

Best-box

was een Nederlandse fabrikant van miniatuurauto's

Het verkoopkantoor Vanmin uit Voorburg was importeur van het Deense Tekno (later zou zij de productie van Tekno volledig overnemen en naar Nederland verplaatsen). Zij wilden graag een Nederlandse tegenhanger hebben voor Matchbox.

Hiervoor nam Vanmin contact op met metaalspuiterij Brouwer uit Amerongen. Brouwer nam contact op met constructiewerkplaats Spiejo uit Hilversum, van de heren Spierenburg en De Jong.

Spiejo maakten de matrijzen (mallen) voor de modellen, welke Brouwer goot. In 1963 kwam het eerste model uit, een Ford T. Dit model werd in opdracht van hoedenfirma "Pelger" uit Den Haag gemaakt, ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileum. Het tweede model was een DAF 600, naar verluidt op basis van een Lion Toys model.

De eerste Best-box modellen waren voornamelijk personenauto's en Formule 1 racewagens en enkele DAF trucks.

Nog voor 1971[1] werd de naam gewijzigd in Efsi, wellicht omdat de naam wel erg leek op Matchbox.

MatchBox / Lesney

Een Lesney Matchbox truckbox

Een Matchbox Volkswagen Camper Van

Lesney werd op 19 januari 1947 opgericht als een industrieel spuitgietbedrijf door Les lie Smith (6 maart 1918 - 26 mei 2005) en Rod ney Smith (26 augustus 1917 - 20 juli 2013). De twee mannen waren niet bloedverwant; ze waren schoolvrienden geweest en dienden samen bij de Royal Navy tijdens de Tweede Wereldoorlog . Kort nadat ze het bedrijf hadden opgericht, stelde Rodney Smith aan zijn partner een man voor die John "Jack" Odell heette , een ingenieur die hij had ontmoet in een eerdere baan bij DCMT (een ander spuitgietbedrijf). De heer Odell huurde aanvankelijk een ruimte in het Lesney-gebouw om zijn eigen spuitgietproducten te maken, maar hij kwam in datzelfde jaar als partner bij het bedrijf.

Lesney begon oorspronkelijk haar activiteiten in een vervallen pub in Noord- Londen (The Rifleman), maar veranderde later, als de financiën het toelieten, verschillende keren van locatie voordat hij uiteindelijk verhuisde naar een fabriek in Hackney die synoniem werd met het bedrijf. Eind 1947 kregen ze een verzoek om onderdelen voor een speelgoedwapen . Omdat dat een haalbaar alternatief bleek te zijn voor het verminderen van de productie van hun fabriek in periodes waarin ze minder of kleinere industriële bestellingen ontvingen, begonnen ze het jaar daarop met het maken van gegoten modelspeelgoed . Rodney Smith zag geen toekomst voor het bedrijf en vertrok in 1951.

Het eerste model speelgoed dat ze in 1948 produceerden - een gegoten wals die duidelijk gebaseerd is op een Dinky- model (destijds de marktleider op het gebied van gegoten speelgoedauto's) - blijkt achteraf gezien de eerste te zijn van misschien wel drie belangrijke mijlpalen op de pad naar hun uiteindelijke bestemming. Het maakte van vervoer een levensvatbaar en interessant thema; andere soortgelijke modellen volgden, waaronder een door cowboy beïnvloede huifkar en een zeepkistenracer. Het bedrijf ging door met het produceren van niet-speelgoedartikelen; van die rechtstreeks door Lesney op de markt gebracht, een van de meer populaire was een Visaas pers, zeer geliefd door Britse vissers op het moment.

De volgende cruciale mijlpaal was de productie van een replica van de Royal State Coach in 1953, het jaar van de kroning van koningin Elizabeth II . Er zijn twee versies gemaakt, de eerste op grotere schaal, gevolgd door een kleinschaliger model. Het was dit tweede model dat meer dan een miljoen exemplaren verkocht, destijds een enorm succes. De opbrengsten van de verkopen leverden waardevol kapitaal op voor verdere investeringen.

De laatste en beslissende springplank in het pre-Matchbox-tijdperk was speelgoed dat meneer Odell voor zijn dochter ontwierp: op haar school mochten kinderen alleen speelgoed meenemen dat in een luciferdoosje past, dus maakte meneer Odell een verkleinde versie van de Lesney groene en rode wals. Op basis van de bovengenoemde maatbeperking, werd het idee geboren om het model in een replica luciferdoosje te verkopen - en zo ook de naam op te leveren van de serie die Lesney zou voortstuwen tot wereldwijd succes op de massamarkt. De wals werd uiteindelijk de eerste van de Matchbox 1-75 miniatuurreeks; een kiepwagen en een cementmixer voltooiden de oorspronkelijke uitgave van drie modellen.

In de beginjaren van de serie gebruikte Lesney een partnerbedrijf, "Moko" (zelf ook genoemd naar de oprichter, Mo ses Ko hnstam), om zijn speelgoed op de markt te brengen / te distribueren. Deze distributie werd gedocumenteerd op de dozen zelf, waarop de tekst "A Moko Lesney product" verscheen. Tegen het einde van het decennium kon Lesney Moko kopen en zijn producten vanaf dat moment onder zijn eigen naam op de markt brengen. Een periode van grote expansie, enorme winst en erkenning volgde: in 1966 ontving Lesney hun eerste (van verschillende) Queen's Awards for Industry. Halverwege de jaren '60 was Matchbox het grootste merk van gegoten modelvoertuigen ter wereld en had het assortiment in meerdere series gediversifieerd. Voor meer informatie over de geschiedenis van de Matchbox-serie,zie het artikel Matchbox (merk).

Op 11 juli 1982, na jaren van moeilijkheden als gevolg van het toenmalige economische klimaat in Groot-Brittannië, ging Lesney failliet en onder curatele. Concurrerende bedrijven Mettoy ( Corgi ) en Meccano ( Dinky ) leden ook hetzelfde lot. Het Matchbox-merk en Lesney's gereedschap werden gekocht door en werden een divisie van Universal Holdings / Universal Toys, waar het bedrijf opnieuw werd gevormd als "Matchbox International Ltd." Gereedschap en productie werden verplaatst naar Macau. Jack Odell ging verder met het vormen van een nieuw bedrijf, Lledo , waar hij modellen produceerde die vergelijkbaar waren met vroege Matchbox- modellen van weleer . Sinds 1996 is het merk Matchbox eigendom van Mattel , de makers vanHot Wheels .

Sommige gereedschappen en matrijzen die in het Lesney-tijdperk werden gemaakt, werden nog steeds gebruikt in de Matchbox-lijn van 2007.

Hoewel de naam Lesney synoniem werd met Matchbox, produceerde het bedrijf vóór en in het Matchbox-tijdperk verschillende soorten speelgoed die niet onder die beroemde naam werden verkocht. Tegenwoordig zijn dit zeer gewilde verzamelobjecten

Dinky Toys was een Britse producent van modelauto's. Het was onderdeel van het Meccano-concern.

Dinky Toys maakte auto's van zamak[1] in ongeveer de schaal 1:43 in zowel Groot-Brittannië als Frankrijk (hoewel ook modellen voor Dinky werden geproduceerd in Nederland bij Best box en in Spanje door Pilen). Gedurende korte tijd probeerde Dinky Toys een met Lesneys Matchbox concurrerende lijn op te zetten, Mini Dinky, maar dit werd geen succes. De Britse en vooral Franse Dinky's worden vaak hoger in waarde aangeslagen. Eind jaren 70 verloor Dinky Toys meer en meer terrein en ten slotte ging het bedrijf failliet. De merknaam werd in de jaren 80 gekocht door Matchbox, dat zowel oude als nieuwe modellen uitbracht. Matchbox zelf werd echter ook weer overgenomen, door Universal International, en de merknaam dreigde te verdwijnen.

In 1997 werd Dinky Toys door overname een merk van Mattel.

Populariteit[bewerken | brontekst bewerken]

De oude Dinky's zijn erg gewild bij verzamelaars, hoewel de populariteit minder is dan rond 2000, toen eBay zorgde voor een grote opleving in het verzamelen van Dinky Toys. Sinds 2010 is er in Frankrijk en later ook in Nederland (via de firma Atlas) een Kiosk serie opgestart waarin de oude Dinky Toys modellen opnieuw worden uitgebracht. De modellen zijn alleen door het Atlas-logo op de bodemplaat van de originele DT-modellen te onderscheiden.

Tekno, opgericht in 1928, was het enige Scandinavische bedrijf dat een ervaren producent van gegoten metalen speelgoed werd, enigszins vergelijkbaar met het Duitse Schuco Modell , Märklin of Gama Toys (Force 2002, p.73). Dit waren allemaal modelbedrijven die bestonden vóór de Tweede Wereldoorlog. De oprichter was A. Siegumfeldt, een loodgieter uit Kopenhagen, die na vele jaren houten speelgoed te hebben gemaakt, na de oorlog, misschien eind 1945, gegoten voertuigen begon te produceren (Force 2002, p. 73). In de jaren vijftig werd Tekno geleidelijk een belangrijke concurrent, zelfs voor die-cast grootmachten zoals Dinky (Rixon 2005, p. 34).

Een kleine elektromotor van Tekno.

Uit brochures blijkt dat het bedrijf in 1953 koninklijk zijn 25-jarig jubileum vierde. Tegen die tijd werd er een grote verscheidenheid aan vrachtwagens, tractoren en auto's geproduceerd, naast speelgoedpotten, pannen en ander keukengerei (Tekno Dansk 1953). Er werden ook houten huizen, kranen, vrachtwagens en ander speelgoed - zelfs kleine elektromotoren - gemaakt. Ook in de jaren 50 werd er soms speelgoed geproduceerd in samenwerking met het Zweedse bedrijf Brio .

Diecasters betrokken

Gegoten auto's en vliegtuigen van Tekno werden vóór de oorlog en daarna in de hoofdfabriek in Kirkebjerg, ten westen van het centrum van Kopenhagen, vervaardigd. Het complete verhaal van speelgoedproductie in het bedrijf is echter vrij complex. Van 1949 tot ongeveer 1969 werden ook veel Tekno-modellen gemaakt door H. Langes Legetøj (Langes Toys), een die caster in Kopenhagen waarmee Tekno kennelijk een informele associatie had (Rixon 2005, p. 35).

Langes Legetøj werkte ook samen met een bedrijf genaamd Termax - dat in hetzelfde gebouw was gevestigd. Termax ontwikkelde veel van de auto's, bijvoorbeeld alle Mercedes-modellen, Jaguar E-type, Opel-modellen en de DKW Junior. Ze werden toen vaak geproduceerd of geassembleerd door Lange's Legetøj.

Een vroege Tekno Duitse Ford Taunus met typische tweedelige wielen.

Sommige van Tekno's onderdelen werden gegoten in Nyrnbergade (waar Langes & Termax waren gevestigd) en vervolgens ongeveer zes kilometer naar het westen gestuurd voor assemblage in Kirkebjerg. Tekno had zelfs nog een fabriek op Rentemestervej en ook een in Frederikssund. Later werd er ook geproduceerd in Glostrup, ongeveer vijf kilometer ten westen van Kirkebjerg.

Langes Toys werd in 1958 gekocht door Kirk Toys, die in de jaren zestig de naam Tekno door Kirk op sommige voertuigbases vervangde. In 1969 werd de oude overeenkomst tussen Langes Legetøj en Tekno beëindigd. Kirk bestond al in 1892 als Emil Møller Phone Factory. Sinds 1970 is het bedrijf vele malen verhandeld. Het heette enige tijd Kirk telecom en werd in 2012 Spectralink Europe ApS. Kirk is een familienaam, en in de periode 1923-1967 bekleedde de familie het bestuur van de telefoonfabriek. Kennelijk was Kirk's betrokkenheid bij de speelgoedbusiness een kleine onderneming in vergelijking met een grotere telefoonproductie.

Lledo was een Engelse fabrikant van modelauto's.

Het bedrijf was opgericht door een van de werknemers van het failliet gegane Lesney. De naam is een spiegeling van de naam van de oprichter (Net zoals Norev).

Aanvankelijk richtte Lledo zich op de speelgoedautomarkt, maar al gauw zag men de lucratieve kant van de promotionals. Een miniatuur van een oude auto, met daarop een bedrijfsnaam. Denk hierbij aan bekende sets van Super de Boer en de KLM.

Later zou Lledo zich ook bezighouden met meer gewaagde projecten, zoals auto's die het wereldrecord snelheid probeerden te verbreken.

Lledo is sinds jaren een onderdeel van het Corgi concern

Ons aanbod

Het aanbod wat wij aanbieden is niet nieuw, dit zijn gebruikte automodellen,schaalmodellen en blikken speelgoed welke varieren van zwaar gebruikte staat tot nieuwstaat.

  • Modelauto's: Dinky toys, Corgi, Solido,
  • Blikken speelgoed: Duits, Frans, Engels.
  • Modeltreinen: marklin

We selecteren onze producten altijd met de grootste zorg.

Verzamelstukken

Onze klanten houden van onze mooie, zorgvuldig geselecteerde producten en onze goede service.